Сусамовото масло не е особено богато на омега-3 мастни киселини, но с високо съдържание на
ненаситени мастни киселини като олеинова (35-54%) и линолова (30-50%), като те представляват над
80% от общите мастни киселини. Здравословните ефекти на сусамовото масло се свързват предимно с
високото съдържание на олеинова киселина (C18:1), която може да понижи LDL холестерола и да
повиши нивото HDL в кръвта, спомагайки за редуциране на риска от сърдечни заболявания. Наличието
на олеиновата киселина е от съществено значение за високата окислителна стабилност на маслото при
готвене и съхранение.
Съдържание: Студено пресовано масло от сусамови семена
Алергени: Сусам
Производител: Еофлориа ООД
ПАНЕТОНЕ Класик с пълнеж от печени бадеми и червена боровинка
Сушен деликатес с натурални подправки, пробиотична закваска
Протеин от тиквени семки, Чиа семена, Сол, Натурални подправки
Козунак с натурален белгийски шоколад