Сусамовото масло не е особено богато на омега-3 мастни киселини, но с високо съдържание на
ненаситени мастни киселини като олеинова (35-54%) и линолова (30-50%), като те представляват над
80% от общите мастни киселини. Здравословните ефекти на сусамовото масло се свързват предимно с
високото съдържание на олеинова киселина (C18:1), която може да понижи LDL холестерола и да
повиши нивото HDL в кръвта, спомагайки за редуциране на риска от сърдечни заболявания. Наличието
на олеиновата киселина е от съществено значение за високата окислителна стабилност на маслото при
готвене и съхранение.
Съдържание: Студено пресовано масло от сусамови семена
Алергени: Сусам
Производител: Еофлориа ООД
Съдържание: БАДЕМИ, морска сол, агар-агар, натурални
подправки,пробиотична закваска Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus, Lactobacilllus gasseri и Lactobacillus
rhamnosus
Зеленчуков деликатес на основата на червено цвекло, богат на подправки и растителни протеини.
Състав: Червено Цвекло, […]
Хрупкави бисквити с натурална портокалова паста.
Постна баница със спанак