Характеризира се със сравнително ниско съдържание (около 11%) на наситени мастни киселини и
над 85% ненаситени мастни киселини. Основната мастна киселина (над 65%) в маслото от маково
семе е линоловата киселина. То е богато и на други незаменими мастни киселини, включително
олеинова, както и витамини Е и В комплекс. Поради това притежава висока хранителна стойност, но
също така е и ценна съставка с козметични и терапевтични приложения.
Една от най-забележителните ползи за здравето на маковото масло са неговите аналгетични
свойства, доказани и чрез клинични проучвания. Маслото е богато на минерали като калций, магнезий и фосфор.
Маслото от макови семена:
Противовъзпалително действие, за поддържане на здравето на сърцето и да
поддържа мозъчната функция – поради високото съдържание на ненаситни мастни киселини;
болко-успокояващо при стомашно-чревен дискомфорт.
Съдържание: Масло от Макови семена
Производите: Еофлориа ООД
Съдържание: БАДЕМИ, морска сол, агар-агар, натурални
подправки,пробиотична закваска Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus, Lactobacilllus gasseri и Lactobacillus
rhamnosus
Зеленчуков деликатес на основата на червено цвекло, богат на подправки и растителни протеини.
Състав: Червено Цвекло, […]
Хрупкави бисквити с натурална портокалова паста.
Постна баница със спанак